fbpx

We kennen allemaal het belang van goede zonbescherming voor een zomerse stranddag. Een goede trend, maar als gevolg hiervan komt er jaarlijks veel zonnebrandcrème in onze oceanen terecht. Het gevaar bestaat hierdoor dat het koraal afsterft. Sommige ingrediënten zijn namelijk schadelijk voor riffen. Diego dalla Palma Professional beoordeelt de effecten op het milieu van haar zonbescherming met de Ecosun Pass. Als beoordelingssysteem voor zonneproducten is Ecosun Pass een geavanceerd filtersysteem dat is geoptimaliseerd om de huid te beschermen met respect voor het Mariene Ecosysteem. 

De EcoSun Pass-resultaten houden rekening met de milieu- impact van de filters, hun concentratie in de formulering en ook de efficiëntie van het zonnebrandproduct in termen van zonbeschermingsfactor (SPF) en UVA- bescherming voor de best mogelijke ecologische voetafdruk. Hiermee ondersteunt Diego dalla Palma professional bij het ontwikkelen van formules voor drie nieuwe zonbeschermingsproducten die goed zijn voor mens én milieu: Tinted protective cream-gel, Illuminating protective body lotion en Illuminating after sun cream with plant pheromones. 

TINTED PROTECTIVE CREAM-GEL
Tinted protective cream-gel is een dagelijkse anti-aging getinte zonnebrandcrème: anti-rimpel, anti-vervuiling, anti-uitdroging en anti-imperfectie. Deze antioxidantrijke crème-gel voorkomt roodheid en het verschijnen van tekenen van fotoveroudering: rimpels, donkere vlekken, slappe huid en uitdroging. De lichte dekking en bouwbare minerale pigmenten maken het geschikt voor alle huidtinten. Het egaliseert en laat het gezicht stralen voor een beschermde huid en een gelijkmatige zonovergoten teint vanaf de eerste dag. De crème heeft een frisse, gewichtloze textuur, is snel absorberend en niet vettig.

ILLUMINATING PROTECTIVE BODY LOTION
Illuminating protective bodylotion is een hydraterende zonnebrandcrème met een ultralichte textuur en een stralende finish. Het beschermt de huid tegen de zon en maakt het mogelijk om in korte tijd een diepe, stralende en langdurige bruine kleur te krijgen, dankzij BRONZYL, een krachtige melanineactivator. De zeer zintuiglijke omhullende textuur, met reflecterende microparels en licht gouden kleur, zorgt voor een sumblieme uitstraling van de teint, waardoor de bruine kleur naar voren komt. Het is niet vettig en laat geen witte resten achter.

ILLUMINATING AFTER SUN CREAM WITH PLANT PHEROMONES
Illuminating after sun cream with plant pheromones is een gelcrème met een zeer zintuiglijke textuur die hydraterende kracht combineert met lichtheid en snelle absorptie, waardoor de huid zijdezacht en glad blijft na blootstelling aan de zon. Sensual Jasmin, gemaakt van witte jasmijn plantaardige geromonen, en zijn boeiende boeket van bloemige, muskusachtige en kruidige tonen omhullen de huid. De combinatie van gouden microdeeltjes en BRONZYL verlicht, verdiept en verlengt de bruining.