fbpx

OM VERLICHTING TE BIEDEN AAN DE GEVOELIGE HUID, HEEFT DIEGO DALLA PALMA PROFESSIONAL NA JAREN VAN ONDERZOEK DE PROFESSIONELE LIJN LENITIVO SOOTHING VERBETERD EN OPNIEUW GELANCEERD. HET BETREFT SCHOONHEIDSRITUEEL MET EEN HOGE TOLERANTIE DAT DE GEVOELIGE HUID KALMEERT EN BESCHERMT TEGEN EXTERNE INVLOEDEN. BIJZONDER IS DAT DEZE LIJN IS GETEST OP DE ZEER GEVOELIGE HUID VAN ONCOLOGISCHE PATIËNTEN. ANGELIQUE EN FLOOR VAN ESTHE-CARE COSMETIEK, DISTRIBUTEUR VAN DIEGO DALLA PALMA PROFESSIONAL, ZULLEN DE NIEUWE LIJN IN NOVEMBER TROTS AAN SCHOONHEIDSSPECIALISTEN PRESENTEREN MIDDELS TWEE TRAININGSDAGEN.

Om meer te weten te komen over Lenitivo Soothing laat Esthe-Care Cosmetiek Doktor Anna Mastropaolo, R&D Manager en technisch directeur bij Diego dalla Palma professional, aan het woord om meer over de lijn te vertellen. “Het betreft een herlancering en verbetering van de Lenitivo Soothing-lijn om een geavanceerd antwoord te geven op de extreem gevoelige huid, zoals de huid die gesensibiliseerd is door farmacologische behandelingen, die we helaas steeds vaker tegenkomen en waarvoor niet altijd geschikte dermacosmetische of professionele behandelingen beschikbaar zijn. Elk afzonderlijk detail van deze lijn is zorgvuldig bestudeerd: van de actieve ingrediënten en formules tot de professionele methode en training. Dit is belangrijk omdat een passende en gerichte training en specifieke technische vaardigheden van fundamenteel belang zijn om dergelijke hyperreactieve en broze huiden te verzorgen”, zo stelt Doktor Anna.

WAT ZIJN DE INGREDIËNTEN DIE DE LIJN SPECIAAL MAKEN?
“Lenitivo Soothing vermindert irritatie en brengt de natuurlijke afweer van de huid in evenwicht dankzij het innovatieve complex van actieve ingrediënten met een synergetisch effect. ProSense Peptide vermindert neurogene ontsteking en minimaliseert de verergerde perceptie van pijn die wordt gevoeld door de sensorische uiteinden van een reactieve huid, Ceramide Plus CPX herstelt de barrièrefunctie, Ectoin – een aminozuurderivaat dat ook wordt gebruikt in medicijnen voor de behandeling van atopische dermatitis en een hyperreactieve huid – brengt de afgifte van ontstekingsmediatoren in evenwicht en vermindert het optreden van roodheid en irritatie. De dermacosmetica van Lenitivo Soothing zijn alcohol- en geurvrij (of met een allergeenvrije geur) en bevatten een laag percentage schuimmiddelen in het geval van reinigingsproducten. Alle producten zijn getest op zware metalen en speciaal samengesteld met een beperkt aantal ingrediënten voor een hoge tolerantie en comfort, zelfs voor de extreem gevoelige huid. De werkzaamheid ervan is strikt bewezen onder dermatologische controle van de afdeling Dermatologie van de Universiteit van Napels Federico II en bij alle proefpersonen werd na slechts dertig dagen een statistisch significante verbetering aangetoond in de vermindering van onder andere roodheid, droogheid en jeuk.”

WAT MAAKT DE LIJN UNIEK VOOR BEHANDELINGEN?
“Voor professionele behandelingen met Lenitivo Soothing zijn specifieke protocollen ontwikkeld voor de gevoelige en reactieve huid, de huid die vatbaar is voor couperose en de gevoelige en ouder wordende huid, omdat de gevoelige huid meer vatbaar is voor tekenen van veroudering en fotoveroudering. Bovendien is er een protocol en massage ontwikkeld voor de extreem gevoelige huid, zoals de huid die gesensibiliseerd is door farmacologische of oncologische behandelingen. Bij oncologische behandelingen verandert huid, haar, wimpers, wenkbrauwen en nagels. De aangedane huid kan een gevoel van strakheid en ongemak geven, ruw aanvoelen, jeuken en soms gebarsten zijn. Deze dermatologische aandoeningen kunnen ernstige esthetische, fysieke en psychologische ongemakken veroorzaken met negatieve gevolgen voor de levenskwaliteit van de kankerpatiënt. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat tijdens traditionele oncologische therapieën geïntegreerde programma’s voor het beheersen van stress en emotioneel ongemak, psychologische en aanvullende ondersteuning (zoals het gebruik van dermacosmetica, massages en professionele behandelingen) de therapietrouw van de patiënt en de levenskwaliteit helpen verbeteren vanuit fysiek, psychisch en sociaal oogpunt.”